IMPRESCINDIBLES 2020

Canal Reus, amb el suport de Vermuts Miró, torna a posar en valor les entitats i associacions imprescindibles del territori. Aquest dissabte s’han donat a conèixer els premiats d’enguany, en un programa especial, conduït per Xavier Graset, que es pot recuperar a Youtube

Els cinc imprescindibles 

El llistat de guardonats ha sorgit de les propostes dels ciutadans que, de manera telemàtica, han fet arribar les seves propostes a Canal Reus. D’entre les més de mil dues-centes propostes recollides, s’ha seleccionat aquelles entitats o associacions que han obtingut més suports. 

  • ESPORT: Ariana Sánchez

En l’àmbit dels esports, la ciutadania ha volgut que es reconegui la trajectòria d’Ariana Sánchez, una jugadora professional de pàdel de la ciutat que ostenta, a dia d’avui, la primera posició en el rànquing del World Pàdel Tour, després de guanyar 3 tornejos el 2020. Amb només 23 anys, Sánchez s’ha convertit en un referent de l’esport internacional i en un model a seguir per la seva capacitat de sacrifici i adaptació a les circumstàncies. 

  • SOCIAL: Casa de Misericòrdia

Pel que fa a l’àmbit social, l’entitat guardonada enguany ha estat la Fundació benèfica privada “Mare de Déu de Misericòrdia”, més coneguda com la Casa de Misericòrdia. Dedicada des del 1992 a acollir a persones sense llar i en situació d’exclusió social, aquesta fundació treballa perquè els residents puguin reinserir-se a la societat i també al mercat laboral, a més de recuperar els seus vincles familiars. La Casa de Misericòrdia està gestionada per les Germanes de la Consolació i compta amb un equip de professionals i voluntaris. 

  • TERRITORI : Aspercamp

Del territori, els vots emesos pels ciutadans de Reus, han volgut reconèixer aquest 2020 a l’Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona. Una entitat que va néixer el 2010 i que integra persones amb Síndrome d’Asperger i les seves famílies. Es tracta d’un trastorn de l’espectre autista que molt poca gent coneix. Amb la voluntat de donar cobertura als usuaris i a les seves famílies, compta amb un equip de psicòlegs especialitzats que col·laboren per tirar endavant projectes i tallers terapèutics. 

  • EDUCATIU: Comunitat educativa de Reus

En l’àmbit educatiu, enguany s’han rebut desenes de propostes per reconèixer la tasca de la comunitat educativa de la ciutat de Reus en un any marcat per la pandèmia i les dificultats per tirar endavant un curs amb normalitat. Els ciutadans han volgut destacar l’esforç dels mestres i professors, així com també la implicació dels centres educatius per mantenir els alumnes integrats en la comunitat escolar. Des de l’educació infantil fins a la universitat, tots els àmbits de l’educació estan inclosos en aquest guardó, dedicat a la vocació i a la tasca imprescindible dels docents i els centres, així com també dels pares i mares. Per tot plegat, el premi, s’ha lliurat simbòlicament a una mestra, que ha explicat les seves vivències al llarg d’aquest any. Amb tot, quan les circumstàncies sanitàries ho permetin, Canal Reus farà unes trobades amb els diferents agents educatius del territori per fer-los extensiu aquest premi.

  • CULTURA: Teixit cultural de Reus

En darrer lloc, però no per això menys important, en l’àmbit de la cultura s’ha volgut també reconèixer la col·lectivitat. Els ciutadans que han fet arribar les seves propostes d’imprescindibles han volgut destacar des de l’esforç de les entitats per mantenir activitat en temps en els quals no es podia fer res, així com també la tasca d’artistes de tota índole que han permès superar el confinament amb menys pesar. Aquest premi està dedicat a tots els agents culturals de la ciutat i a la mateixa cultura, que ha demostrat ser imprescindible en un any extremadament complicat. També de forma simbòlica, aquest guardó s’ha lliurat a un infant de la ciutat que, tot i ser un nadó, està inscrit ja en una de les nombroses entitats culturals de la ciutat. Un símbol que la cultura té futur, encara que els temps que corrin siguin complicats. 

Premi “Etiqueta negra” de Vermuts Miró

En el marc del programa especial emès per Canal Reus, també s’ha donat a conèixer el premi especial que lliura Vermuts Miró i que enguany ha estat per al personal sanitari de la ciutat i del Baix Camp. El Premi Especial Etiqueta Negra 2020 ha estat per a un dels col·lectius més afectats per la pandèmia, i ha volgut reconèixer la seva capacitat de sacrifici per afrontar un repte descomunal i imprevisible. Els torns de desenes d’hores, l’exposició al virus de forma reiterada i la manca de descans han estat valors que aquest any tan atípic ens han demostrat que l’excel·lència, en algunes ocasions, va més enllà de la vocació i de la voluntat de servei públic. La lliçó de vida i professionalitat dels sanitaris de la ciutat -i d’arreu- és només un dels motius que ha fet que aquest 2020 siguin reconeguts amb aquest guardó tan especial. 

Uns imprescindibles diferents

La pandèmia ha obligat a replantejar aquest any el format de la Gala dels Imprescindibles, que habitualment aglutina centenars de persones al Teatre Fortuny en un espectacle que compta amb la participació de desenes d’entitats i que mobilitza un centenar de professionals de diversos àmbits.

La Gala ha hagut de donar pas a un programa especial que s’ha enregistrat seguint totes les mesures de seguretat. Una emissió que ha volgut mantenir la força i l’entusiasme de la ciutadania que ha reconegut diverses iniciatives en cinc àmbits diferents. 

Enguany també s’ha volgut comptar amb diverses entitats que han col·laborat per reconvertir la tradicional Gala en un espectacle audiovisual, en el qual, evidentment, no s’ha volgut perdre de vista l’humor i l’entreteniment, a més de sumar altes dosis d’emotivitat que ha tocat sostre en un vídeo final dedicat als serveis essencials i imprescindibles durant aquesta pandèmia. 

Recupera el programa especial