Els 10 Imprescindibles de l’any 2018

L’Associació Pratdip Llegendari; Els Avis i Àvies de Reus per la Llibertat; el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura; el Club Natació Reus Ploms; l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils;  els Espais Ocults-Reus Ocult; el Grup Xou Juvenil del Reus Deportiu; l’Institut Baix Camp; el Reus Refugi i les Reusenques de Lletres; aquestes són les persones, projectes i iniciatives que més de 150 representants d’entitats i ciutadans de Reus i el Baix Camp han considerat que mereixen ser reconegudes com els Imprescindibles de l’Any 2018. Com en ocasions anteriors, l’elecció dels Imprescindibles també es vol obrir a la ciutadania. Per aquest motiu, el divendres a partir de les 15 h s’engega el procés de participació que permetrà escollir el més votat pels ciutadans després d’una campanya de difusió que es farà per l’antena de Canal Reus TV.

Com es podrà votar per l’Imprescindible de l’Any 2018? La ciutadania podrà triar entre els 10 Imprescindibles des d’aquest divendres i fins al 5 de gener en les urnes que s’instal·laran als Mercats de Reus, per un costat, i fins al 13 de gener al web www.elsimprescindibles-canalreustv.cat.

Els 10 Imprescindibles de l’Any han sorgit a partir de les propostes presentades durant la Nit dels Indispensables, una trobada que es va celebrar el passat 20 de novembre al Palau Bofarull de Reus, en la qual diverses personalitats i entitats del Baix Camp van presentar les seves candidatures per a Imprescindibles de l’Any 2018 (més de 800 propostes rebudes, en total). A partir dels candidats més coincidents per a cada categoria, Canal Reus TV ha confeccionat la llista dels 10 Imprescindibles del 2018.

El ‘Premi Especial Etiqueta Negra’ de Vermuts Miró

Mentre la ciutadania escollirà l’Imprescindible de l’Any, com cada any Vermuts Miró també farà un reconeixement especial més enllà de les candidatures seleccionades. Així les coses, durant la gala del Teatre Fortuny, l’empresa reusenca lliurarà el ‘Premi Especial Etiqueta Negra’ a una persona, col·lectiu o iniciativa que hagi reeixit en el darrer any en els àmbits de la cultura o la societat. En aquest sentit, l’any 2015 Vermuts Miró va premiar la companyia teatral Les Artistes Locals, mentre que el 2016 la distinció va recaure en la figura del dinamitzador cultural Isaac Albesa i l’any passat va anar a parar a les mans de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR) per, entre d’altres raons, l’organització de la gala solidària que recull joguines per als nens i nenes més vulnerables.

Les votacions, al web i als Mercats tenen recompensa

El procés de participació es posa en marxa aquest divendres al migdia (15 h) i s’allargarà fins al divendres 5 de gener als mercats, i 13 de gener per als sufragis a la web. Hi ha haurà dues opcions per participar-hi: presencialment a les urnes que s’ubicaran als mercats de Reus (Central, Carrilet i Marxants) o bé de manera virtual al web www.elsimprescindibles-canalreustv.cat on també es podran consultar les càpsules de vídeo de les candidatures que opten al màxim reconeixement.

Entre els participants se sortejaran diferents premis. Per un costat, els que dipositin el seu vot a les urnes dels mercats optaran a 2 lots de productes Miró, un sopar per a dues persones, un lot de productes de bellesa, una experiència per a dues persones a la Vinícola de Nulles. Entre els votants a nivell digital es sortejaran 2 lots de productes Adernats, 1 tablet de 10 polzades, un lot de productes de bellesa i una experiència per a dues persones a la Vínicola de Nulles. 

El Fortuny, l’escenari de la gala

El misteri de l’Imprescindible de l’Any i Premi Especial Etiqueta Negra de Vermuts Miró es descobrirà en una gala que es durà a terme al Teatre Fortuny el dissabte 26 de gener a partir de les 21 h. L’esdeveniment, que es podrà seguir en directe per Canal Reus TV i per streaming a www.canalreustv.cat, servirà també per reconèixer totes les candidatures que, segons la ciutadania, s’han convertit en un motor incombustible durant l’any 2018.